Lippigmentatie

Je lippen spelen een belangrijke rol in je leven. Ze bepalen de expressie van je gezicht en worden gebruikt voor eten, zoenen en praten. Daarom wil je ze niet alleen koesteren, maar ook zo mooi mogelijk maken.


Boek nu

Wat is lippigmentatie?
Lippigmentatie is een techniek voor semi-permanente make-up waarbij subtiel pigment wordt aangebracht met behulp van een machinale nano-naald. Dit geeft je lippen een mooie vorm en kleur.

Voordelen van de lippigmentatie behandeling:

 • Geschikt voor alle lipvormen
 • Natuurlijk resultaat
 • Frisse uitstraling
 • Tijdbesparing in de ochtend


Verloop van de lippigmentatie behandeling
Onze specialist bespreekt jouw wensen en voorkeuren. We bieden een breed scala aan kleuren, maar we raden meestal een tint aan die het dichtst bij jouw natuurlijke lipkleur ligt. Indien gewenst en afhankelijk van de vorm, kan de lipcontour 1 tot 2 mm hoger worden aangebracht om de lippen voller te laten lijken. Na het bespreken van de details begint de specialist met het tekenen van de lipcontour met een potloodje. Je krijgt de spiegel om de vorm vooraf te bekijken. Eventuele opmerkingen kunnen worden aangepast totdat de kleur en vorm naar wens zijn. Als je akkoord gaat, begint de lippigmentatie behandeling. De meeste vrouwen ervaren de behandeling als voelbaar maar niet pijnlijk. De totale duur van de behandeling is ongeveer 2 uur.

Genezingsproces van de lippigmentatie
Direct na de behandeling zullen je lippen er donker uitzien. Na een paar dagen begint het vervellen, wat kan leiden tot ongelijkheden, vlekken, korstjes en tijdelijk verlies van pigment. Dit is een normaal onderdeel van het genezingsproces en hoef je je geen zorgen over te maken. Probeer zo min mogelijk aan je lippen te zitten, zodat ze mooi kunnen genezen. Het optimale eindresultaat is zichtbaar na 60 dagen, na de bijwerking.

Gedurende het genezingsproces
Dag 1-3: Zeer donker
Dag 4-10: Barsten en plekken (geen kleur zichtbaar onder de barsten en plekken)
Dag 11-28: Geen zichtbare kleur of vorm
Dag 29-55: Kleur en vorm beginnen terug te komen
Dag 56: Kleur en vorm zijn zichtbaar

Aandachtspunten voor- en na de behandeling
Voor de behandeling:

 • Onderga de behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs
 • Vermijd het drinken van hete dranken zoals koffie, thee of soep
 • Stop met het innemen van bloedverdunners
 • Zon niet gedurende twee weken voorafgaand aan de behandeling


Tot drie dagen na de behandeling:

 • Vermijd contact met water
 • Gebruik geen vaseline of lippenbalsem
 • Raak je lippen niet aan
 • Vermijd sporten


Na de behandeling:

 • Draag gedurende tien dagen geen make-up op je lippen
 • Bescherm je lippen gedurende twee weken tegen de zon met een SPF 50
 • Onderga gedurende twee weken geen gezichtsbehandelingen
 • Laat gedurende twee weken geen fillers toepassen
 • Zwem niet en vermijd de sauna gedurende één week

 

Veelgestelde vragen (FAQ)

 

Is een eerste bijwerking noodzakelijk?
Ja, een eerste bijwerking is zeer belangrijk. Zonder de bijwerking zal de lippigmentatie maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70% van de lippigmentatie. Na de bijwerking vervaagt nog eens 30%, waardoor uiteindelijk een natuurlijk resultaat wordt verkregen. Boek meteen na de eerste behandeling een afspraak voor de bijwerking, zodat je verzekerd bent van een plek tussen 5-8 weken na de eerste behandeling. Het bijwerken eerder dan vijf weken is niet mogelijk, omdat de lippen dan nog niet volledig genezen zullen zijn.

Hoe lang blijft de lippigmentatie zichtbaar?
De houdbaarheid van lippigmentatie varieert van twee tot vijf jaar. Het kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, een lichte kleur laat aanbrengen, eerder permanente make-up hebt gehad, laserbehandelingen hebt ondergaan of geen SPF gebruikt.

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je fillers hebt?
Ja, het is mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen, maar er moeten minstens vier weken tussen het plaatsen van fillers en de lippigmentatie behandeling zitten. Ons advies is om eerst de lippigmentatie en de eerste bijwerking te laten uitvoeren en daarna de fillers te laten plaatsen. Houd er echter rekening mee dat fillers de houdbaarheid van lippigmentatie kunnen verkorten.

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je last hebt van koortsblaasjes?
Nee, het is niet mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je op het moment van de afspraak last hebt van koortsblaasjes. Als je regelmatig last hebt van koortsblaasjes, raden we je aan om naar je huisarts te gaan voor medicatie om koortsblaasjes te voorkomen. Zelfs als je nog nooit eerder een koortsblaar hebt gehad, kan de behandeling het virus dat koortsblaasjes veroorzaakt, activeren.

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je donkerdere lippen hebt?
Ja, het is mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je donkerdere lippen hebt, maar er zijn mogelijks meerdere behandelingen (minimaal 3) nodig, omdat we eerst de lippen moeten oplichten. Tijdens de eerste twee sessies zullen we de lippen neutraliseren met een complementaire kleur. Na de behandeling zullen de lippen er oranje uitzien, maar dit zal verdwijnen tijdens het genezingsproces. Vanaf de derde sessie kan de gewenste kleur worden aangebracht.

Kan lippigmentatie bij iedereen worden toegepast?
Nee, lippigmentatie kan niet worden toegepast bij zwangere vrouwen, hepatitispatiënten, diabetespatiënten, patiënten met hart- en vaatziekten en mensen die bloedverdunners of Roaccutane gebruiken. Bovendien kan de behandeling niet worden uitgevoerd als er een koortsblaar of wondje aanwezig is op de dag van de behandeling.